_DSC3626

Een middag Mondriaan: van Amersfoort naar New York

By | uitjes-en-zo | No Comments

Het Mondriaanhuis in Amersfoort opent op 8 maart a.s. in een nieuw jasje. En -hoe leuk- Fotograaf Corine en ik mochten al binnenkijken. Conclusie: het huis is een beleving. Het is niet heel groot, maar ruim genoeg om in goede indruk te krijgen wie Piet Mondriaan was. Een strenge man, rechtlijnig als zijn werk? Kluizenaar, alleen in zijn atelier? Of juist dansfanaat, altijd op pad? Vrouwenversierder, snel verliefd op jonge vrouwen? Het antwoord is: allemaal. En al die kanten worden in het Mondriaanhuis belicht.

Read More

jeremy-kidd-one-person-show-panorama-mesdag

Uitjes om naar uit te kijken

By | uitjes-en-zo | No Comments

Voor veel mensen zit de kerstvakantie er op. Tijd om weer lekker aan de slag te gaan en.. om nieuwe leuke dingen te plannen. Tenslotte moet een mens wat hebben om naar uit te kijken. En sorry voor de baas: werk is leuk, maar toch net wat anders dan deze te gekke uitjes. Alle drie de tips zijn -en da’s eigenlijk toeval- in Den Haag. Extra leuk, want dan sluit je de dag lekker af met een strandwandeling en warme choco.

Read More

Amsterdam 19 november 2016
RAI - PAN Amsterdam - Preview  Foto: Harry Heuts

PAN Amsterdam

By | uitjes-en-zo | No Comments

Wat een super leuk initiatief: See All This staat dit jaar op PAN Amsterdam, de beurs voor kunst, antiek en design, met een bijzonder project: ze fotograferen bezoekers met hun favoriete kunstwerk. Ze stellen de vraag die ik ook geregeld stel aan galeriehouders of mensen waar ik binnen mag kijken. Welk werk zou je thuis ook graag ophangen? Fotograaf Sanne Glasbergen maakt de dubbelportretten van bezoeker en kunstwerk, en journaliste Laura Kemp spreekt de bezoekers over hun favoriete werken. Op de Facebookpagina van PAN Amsterdam vind je de foto’s die tot nu toe zijn gemaakt! Mijn eigen favorieten op PAN zijn deze foto’s (Prince) van Micky Hoogenkijk. Zo mooi! PAN Amsterdam duurt nog tot 27 november a.s. Er zijn ruim 120 stands waaronder galeries en kunsthandelaren. En handig: ruim 80 onafhankelijke keuringsexperts beoordelen de objecten voorafgaand aan de beurs op echtheid, kwaliteit en conditie. Kan je niet gaan? Bekijk dan de virtuele tour.

PAN Amsterdam
vanaf 20 november 2016
www.pan.nl

Foto: Micky Hoogendijk bij haar foto’s, galerie Eduard Planting door Harry Heuts

after-rodin-iii-the-thinker_2016

3 x snel naar het Groninger Museum

By | uitjes-en-zo | No Comments

Groningen ligt voor veel mensen niet meteen naast de deur, maar het is zeker wel een bezoekje waard. Vooral nu er in het Groninger Museum hele mooie tentoonstellingen zijn en komen. Tot eind januari zie je onder andere zeefdrukken uit de eigen collectie van het museum, waaronder de serie Ladies and Gentleman van Andy Warhol. Een andere aanrader komt 19 november, dan zie je de serie foto’s die Erwin Olaf maakte van de dansers van het Nationale Ballet. Deze serie is geïnspireerd op de beroemde beelden van Auguste Rodin. Ben je nog niet in de buurt, maar wil je in 2017 naar het Noorden gaan: op 28 april geeft Erwin Olaf een toelichting op de foto’s tijdens de Groninger Museum Vrijdagavond.

Erwin Olaf, After Rodin
vanaf 19 november 2016
www.groningermuseum.nl

Foto: Erwin Olaf, After Rodin III – The Thinker, 2016, Collectie Groninger Museum