Stad in de spotlight: Utrecht

By 23 februari 2017hotspots
Claudia-Martinez-Garay-The-Parade-2-website-slider-1024x605

Vorig weekend was ik in het sfeervolle oude centrum van Utrecht en bezocht ik heel veel mooie woonwinkels en galerieën. In Utrecht is alles prima te belopen. Je vindt er -naast leuke winkels- veel musea, (hippe) cafeetjes en prachtige panden aan de grachten. Veel woonwinkels zitten (in de buurt van de Oudegracht). Plan een dagje Utrecht en geniet van al het moois.  Tip: er is bij o.a. het VVV een kaartje beschikbaar waar alle galerieën in Utrecht op staan. Er zijn veel leuke galerieën en design- en woonwinkels, maar deze vijf zijn beslist aanraders. Heb jij tips, laat het me weten!

Woonspullen in de werfkelder
Ben je toch in Utrecht, dan moet je natuurlijk een werfkelder gezien hebben. Komt dat even goed uit. Rachmaninoff wonen zit op de Vismarkt 20 in een werfkelder. Daarbij is er een conceptstore op de Burgermeester reigerstraat 12. In deze industriële ruimte zie je unieke ontwerpen van jong talent. In beide winkels vind je eigentijdse banken, fauteuils, vloerkleden en verlichting. De mensen van Rachmaninoff Wonen delen allemaal één ding: een enorme passie voor interieur. De collectie is bijna elke dag anders. Als je in de buurt woont: regelmatig binnenlopen dus.
BackgroundHomeSlide-1

Veel keuze in kunst

Dapiran Art Project Space van Cathelijne Dapiran is één van de jongste initiatieven voor hedendaagse kunst in Utrecht. De kleine ruimte balanceert tussen een kunstprojectruimte en galerie. Je ziet er veelbelovende, nationale en internationale kunstenaars en ook bijzondere experimenten en projecten. Per jaar zijn er zo’n vijf tentoonstellingen met een selectie kunstwerken, die garant staan voor een unieke ervaring. Op dit moment is de groepstentoonstelling Meta Perspective te zien. Hier komen vier unieke meta-visies op de wereld samen, die van Claudia Martínez Garay (‘The Parade’, foto header), Jeffrey Dunsbergen, Cindy Moorman en Adriaan Luteijn.

Let’s go to the beach

Ook op de Oudegracht: Strand West. Dit is een modern woonwarenhuis van vier verdiepingen in een eeuwenoud stadskasteel. Loop hier vooral binnen om heerlijk rond te neuzen. De winkel staat vol eigentijdse meubels en bijzondere accessoires van zowel gevestigde als aanstormende ontwerpers. Strand West geeft een uniek en eigenzinnig beeld van de huidige Nederlandse vormgeving en toont nét die andere ontwerper uit het buitenland. Naast het deskundig advies over de collectie, geven ervaren interieurontwerpers bij Strand West ook advies over indeling, licht, materialen, stoffering en kleur.

Foto’s, foto’s en nog meer mooie foto’s

Ben je net zoals ik een liefhebber van fotografie, dan mag je Fotogalerie Utrecht niet missen. Hier vind je foto’s van wisselende kunstenaars. De eigenaar van de galerie vertelt je graag meer over zijn kunstenaars en werken. Fotogalerie Utrecht is gevestigd op een prachtige lokatie aan de Oudegracht van Utrecht. De galerie is gespecialiseerd in fotografische kunst met een klassieke inslag. Dat varieert van het bijna Renaissancistische werk van Danielle van Zadelhoff tot de hedendaagse lichtsculpturen van de Belgische kunstenaar Chris Vanden Broeke. En natuurlijk de kippen van Jeroen van Amerongen waar ik eerder over vertelde.

Last but not least

Nog een mooie woonwinkel op een mooie plek aan (daar is ie weer) de Oudegracht: Emma b. Je vindt hier vooral Scandinavisch Design. Er zijn merken zoals Hay, Marimekko en Ferm living. Nu heb ik een verslaving aan wit met zwart porselein dus bij het zien van de servieslijn Oiva van Marimekko werd ik hebberig. Aanrader om een keer te gaan kijken. Live of in de webwinkel.

 

The Yearning
Foto header: Dapiran Art Project Space, The Parade, Claudia Martínez Garay
Foto midden:  Rachmaninoff
Foto onder: Fotogalerie Utrecht, The Yearning, Danielle van Zadelhoff

Leave a Reply