Prachtig huis aan de golfbaan

By 5 februari 2017binnenkijkenbij
2017 02 01 Hoogland Kunst-2789

Het leven van een interieur/kunst/designblogger is leuk vind ik. Ik kom bij de meest inspirerende mensen en in fantastische huizen. Soms zijn die huizen op een steenworpafstand van je eigen huis, zonder dat je het weet. Bij zo’n huis was ik deze week. Dit vrijstaande huis van Helma en Marco ligt in Hoogland aan de golfbaan. Hoe gaaf is dat. En last but not least is er in het huis heel veel kunst te vinden. Bam, als je hier komt aanrijden, dan krijg je meteen een weekendgevoel. Ik kan niet golven, maar misschien moet ik dat toch maar eens gaan leren. Mensen lopen hier op de woensdagmiddag lekker wat holes. Midden op het terrein staat het mooie huis waar ik vandaag binnen mag kijken.

2017 02 01 Hoogland Kunst-2834Als je de huiskamer binnenkomt, zie je daar meteen zo veel mooie dingen. Zelf ben ik weg van het glas- en keramiekwerk in veel turquoise tinten. Verschillende objecten van meerdere kunstenaars, waaronder het keramiek van Helma zelf, staan mooi gegroepeerd bij elkaar. De bewoners hebben een voorliefde voor werken die een combinatie van grillig en glad hebben.

2017 02 01 Hoogland Kunst-2789Het meest opvallende kunstwerk in het huis is de sculptuur in de hoek. Het is gemaakt door de Achterhoekse kunstenaar Herman van Geemen en het heet Honger. Ik snap waarom. 28 jaar geleden was dit van de directeur van het Rode Kruis. Na een verhuizing mocht een medewerker het hebben. Zij ging op zoek naar de kunstenaar. Jammer genoeg bleek die onvindbaar. Uiteindelijk kwam het werk bij Helma terecht.

2017 02 01 Hoogland Kunst-2788 kopiërenHet turquoise in de huiskamer komt het knallend terug in het geweldige werk van Anders Wolhar. Amersfoorters en bezoekers van de stad kennen zijn werk misschien wel. Veel mensen blijven even staan voor zijn atelier aan de Eemkade en kijken naar zijn metershoge totempaal van een op elkaar gestapelde koelkast, wasmachine, gasfornuis, speaker en tv. Alles gemaakt van hout en met vleugels die het beeld een mythisch karakter geven. Dit zelfde mythische zie je terug in het werk dat bij Helma en Marco aan de muur pronkt.

2017 02 01 Hoogland Kunst-2785-bewerktFotograaf Corine en ik mogen vandaag het hele huis zien, dus ook de keuken, het atelier en de ArtBnB-kamers die Helma en Marco ook hebben. Overal waar je kijkt is kunst. In de keuken, met uitzicht op al het groen van de golfbanen, vind je werken van koeien. Dit is werk van de beeldend kunstenaar die bekend staat om het schilderen van deze dieren: Erwin van Zijl. De romantische, treffende werken passen in deze landelijke omgeving.

2017 02 01 Hoogland Kunst-2823 kopiërenLast but not least laat Helma een van haar lievelingswerken zien. Het is van Ad Arma, genaamd Op reis. Reizen neemt een belangrijke plaats in in het werk van deze kunstenaar. Dit is voor mij het laatste werk van vandaag. Ik ga alles laten bezinken en zeker nog vaak naar de foto’s kijken! Bedankt Helma en Marco, geniet van jullie heerlijke huis.

2017 02 01 Hoogland Kunst-2806 kopiëren

Foto’s: Corine Marchal

Join the discussion One Comment

  • Dank voor je leuke stuk Danielle! Voor iedereen, die graag wil komen kijken: a.s. Zondag open huis van 13.00 – 18.00 uur. Doen ook mee met Gluren bij de buren, dus live muziek en kunstenaars zijn ook aanwezig. Bovendien geeft en Betty van Schendel van Wonderlijk Glas een workshop. Adres: Art4Earth Gallery & BnB, Bunschoterstraat 23A, Hoogland (0627230917)

Leave a Reply