IMG_4422

Hotel vol design

By | hotspots | No Comments

Het hotel bestaat al weer een tijd (vorig jaar won het de gouden Trivago Award in de categorie vijf sterren) maar ik kende het nog niet: Luxury Hotel Andaz. Tijd om eens te kijken in dit onwijs mooie hotel ontworpen door Marcel Wanders. Deze designer is natuurlijk bekend van het door mede door hem opgerichte designlabel Moooi. Deze meubelen zie je in het hotel volop terug. Aan de muur hangt video-art. Reden genoeg om voor een bezoek!

Read More

IMG_3834

Wat kussentjes bij je kunst

By | hotspots | No Comments

Kennen jullie Søstrene Grene al? Ik was vorige week bij de opening van hun winkel in Amersfoort. Nu houd ik natuurlijk onwijs van design en kunst, maar een mens heeft natuurlijk ook af en toe accessoires nodig. En een kop goede thee, lekkere koffie of fijne chocolade. Daarvoor ben je bij deze winkel aan het goede adres!

Twee rondjes heb ik gelopen, gewoon om alles goed te zien. Want wat hebben ze mooie dingen. En nog heel betaalbaar ook. Van mooie aardewerk servies, stijlvolle stoelen (die al vrijwel meteen uitverkocht waren) tot lijsten, vazen en kussens. Maar ook voor thee en kruiden kun je dus terecht bij Søstrene Grene. Nu drink ik maar wat graag allerlei smaken thee, dus daar werd ik erg blij van. En .. omdat ik een nieuwe keuken krijg, kon ik alvast allerlei handige spullen voor in de nieuwe bestekla.

Ze hechten veel waarde aan goede kwaliteit, prijs, arbeidsomstandigheden en productveiligheid. Dat is een fijne gedachte. Even langsgaan!

 

Claudia-Martinez-Garay-The-Parade-2-website-slider-1024x605

Stad in de spotlight: Utrecht

By | hotspots | No Comments

Vorig weekend was ik in het sfeervolle oude centrum van Utrecht en bezocht ik heel veel mooie woonwinkels en galerieën. In Utrecht is alles prima te belopen. Je vindt er -naast leuke winkels- veel musea, (hippe) cafeetjes en prachtige panden aan de grachten. Veel woonwinkels zitten (in de buurt van de Oudegracht). Plan een dagje Utrecht en geniet van al het moois.  Tip: er is bij o.a. het VVV een kaartje beschikbaar waar alle galerieën in Utrecht op staan. Er zijn veel leuke galerieën en design- en woonwinkels, maar deze vijf zijn beslist aanraders. Heb jij tips, laat het me weten!

Read More

schermafbeelding-2016-05-20-om-21-22-18

Genieten van glas

By | hotspots | 3 Comments

Denk je bij kunst meteen aan fotografie of acrylschilderijen? Het kan ook anders. Afgelopen week was ik op bezoek bij een glaskunstenaar Ans Bakker. Niet in een galerie of bij haar thuis, maar daar ‘waar de magic happens’: in haar atelier. En oh wat maakt zij mooie dingen. Zoals een object van tientallen kannetjes dat ze maakte voor het restaurant “Aan de Beek” in het Watermuseum Arnhem.

Read More