Hotel vol design

By 4 juli 2017hotspots
IMG_4422

Het hotel bestaat al weer een tijd (vorig jaar won het de gouden Trivago Award in de categorie vijf sterren) maar ik kende het nog niet: Luxury Hotel Andaz. Tijd om eens te kijken in dit onwijs mooie hotel ontworpen door Marcel Wanders. Deze designer is natuurlijk bekend van het door mede door hem opgerichte designlabel Moooi. Deze meubelen zie je in het hotel volop terug. Aan de muur hangt video-art. Reden genoeg om voor een bezoek!

IMG_4449

Deze lamp is toch geweldig. Het is de Bell lamp van Moooi en gewoon te koop. In het model dat ik ken zit een ronde gloeilamp. Zo te zien zijn voor het hotel heel veel designstukken van Marcel Wanders net wat anders dan in de winkel. Een eye-catcher is het hoe dan ook! Leuk om te zien dat strakke designstukken prima combineren met het elegante, toch best klassieke sfeertje in het hotel.

IMG_4784

Zo ‘simpel’ en oh zo mooi. Een strakke bank met een dito kast. Wat accessoires er bij en voilà, een heerlijke zithoek! Ik weet het niet zeker, maar dit kan zo maar de ZLIQ Double Seater kunnen zijn! Te herkennen aan het ranke, gebogen pootje.

IMG_4442

Geluk zit in de ‘kleine’ dingen. Deze klok vol details is een blikvanger! Deze is ook van Moooi en heet Big Ben. De klok is flink en heeft jammer genoeg geen klein prijsje, anders hing deze zeker al bij mij thuis! In een heel strak, modern ingericht huis staat deze klok ook geweldig.

IMG_4412

Ik durf niet met zekerheid te zeggen of het karpet, de borden en de tafeltjes nog te koop zijn, maar er zijn zeker soortgelijke meubels van de hand van Marcel Wanders te vinden. Denk aan de Urbanhike tafel (soortgelijk met ruimte voor wandelstok) en de signature carpets. Kijk voor beeldschone borden eens bij Cor Unum. Gegarandeerd dat je hier wat moois vindt!

IMG_4438

In de lounge spot ik de vloerlamp Big Shadow van het merk Cappellini. Dit blijft een oogstrelend ontwerp van Marcel Wanders. Hier komt de lamp geweldig tot zijn recht (maar volgens mij is dat bijna overal zo!)

IMG_4444In het Andaz Hotel zit restaurant Bluespoon. Hier kan je heerlijk eten. Een aanrader is de zondagse brunch. Je mag dan helemaal los gaan op het buffet. Je kunt kiezen uit de lekkerste hartige gerechten en toetjes en daarbij nog een gerecht van de kaart kiezen. En dat voor nog geen 40 euro. Klinkt misschien wat ordinair, maar dat is het zeker niet!

IMG_4413En wat je ook bestelt: je geniet hoe dan ook van dit geweldige interieur.

IMG_4419Als je uitgerust en / of met een volle buik buiten staat, kan je nog heerlijk de stad in. Alles in Amsterdam is op loopafstand. Veel plezier!

De mooie foto’s zijn van Nicole Pijpers, waarvoor dank!

Leave a Reply