Het perfecte koppie

By 4 juli 2017binnenkijkenbij
20170625 Wendy Buiter_0066
Soms kom je kunst tegen die je zo aanspreekt dat je het van dichtbij wilt bekijken. Dat had ik toen ik de op schoonheid en mode geïnspireerde kunst van Wendy Buiter op Instragram zag. Ze maakt krachtige portretten van vrouwen. Door de volle lippen, lange wimpers en accessoires, zoals oorbellen en sjaals, zijn de dames die ze portretteert kleurrijk en speels. Je voelt dat dit past bij Wendy. Haar creativiteit spat van de doeken. Het was dan ook super leuk dat ik samen met fotograaf Corine bij Wendy thuis naar haar werk mocht komen kijken.

20170625 Wendy Buiter_0023
Wendy woont met haar kinderen in hartje Rotterdam. Hun geweldige appartement staat vol met haar werk. Het is leuk om te zien hoe de kunst, meubelen en persoonlijke spulletjes naadloos in elkaar overgaan. Wendy past bij haar werk en andersom: ook zij is een mooie dame met een liefde voor kleding. Dagelijks werkt Wendy hier. Ze start ’s ochtends met schilderen, stopt ’s middags en gaat ’s avonds tot diep in de nacht verder. Ze start met een schets op karton. Daarna komen er lagen met krijt en verf.
20170625 Wendy Buiter_0003Af is haar werk nooit en perfect is het ook niet snel vindt Wendy zelf. Altijd voelt ze weer dat er nog iets mooiers, nog iets beters in zit. Een zoektocht naar ‘het perfecte koppie’ noemt ze het zelf. Altijd is er ook de inspiratie. Soms uit de modebladen. Soms uit de catwalk. Soms kan een oorbel al inspiratie zijn of de bloemen uit een Dolce & Gabbana collectie.
20170625 Wendy Buiter_0070
De mode past bij haar. Wendy werkte in het verleden als visagist en had jaren haar eigen bedrijf, een intermediair in de beautysector. Ze werkte nauw samen met de Chanel’s en Saint Laurents van deze wereld. Als directeur werkte ze hard en na tien jaar besloot ze het bedrijf te verkopen en zich volledig toe te gaan leggen op schilderen en illustreren. Ze werd aangenomen op prestigieuze art academies en ontwikkelde haar skills steeds verder.
20170625 Wendy Buiter_0024
Wendy laat ons een deel van haar werken zien. In het echt zie je hierin nog meer diepte dan op het beeldscherm. Aan het scherm dankt ze wel een heel groot deel van haar bekendheid. Wendy is op Instragram heel bekend en via social media komen de leukste dingen op haar pad. Zo kwam al menig Bekende Nederlander bij haar over de vloer, ontwerpers, internationale bladen en producenten die haar werk zouden gebruiken om unieke items te maken.
20170625 Wendy Buiter_0039Voor mijn dochter kocht ik van Wendy Girl in New York City, een limited Edition print. Een print van -de naam zegt het al- een dame in New York. Dit is Wendy’s enige werk dat een Photoshopbewerking heeft; de stad op de achtergrond. We moesten nog wel even wachten tot de print bij ons thuis is; Wendy geeft alle prints een personal touch. Het was nog knap lastig kiezen overigens welk werk we wilden. Voor mezelf wil ik graag een origineel werk, maar ik moet nog een nachtje slapen welke dit wordt. Het kijken bij Wendy was gaaf, maar het heeft de keuze niet makkelijker gemaakt!
 IMG_4783
Bedankt Wendy voor het leuke bezoek. Ik was al verliefd op je werk, maar nu ben ik het helemaal! Wil jij meer van Wendy zien kijk dan op wendybuiter.com!
De fantastische foto’s bij deze blog zijn van Corine Marchal, behalve de laatste foto van de print Girl in New York City. Die is van mij.

Join the discussion 3 Comments

Leave a Reply