Aantrekkelijke (en betaalbare) kunst op de Art Fair

By 30 oktober 2016fun-favorieten
artfair3

Gisteren waren we op The Affordable Art Fair in Amsterdam. Tegelijk was dit weekend in Keulen de Art Fair, dat was nog lastig kiezen! Nu is Amsterdam zo’n twee uur dichter bij dus dat hielp aanzienlijk in de keuze. En het woord ‘Affordable’ sprak me best aan. Op naar Amsterdam dus om te genieten van mooie dingen. Dit is mijn top drie! Overigens toevallig alle drie foto’s.

Al gelijk bij binnenkomst zagen we bij een Vlaamse galerie dit werk van Malo. Deze fotograaf woont en werkt in Parijs. Op de beurs was zijn nieuwe collectie “Vanitas Vanitatum. Omnia Vanitas!

Vlakbij spotte ik foto’s van David Yarrow waar panters, jachtluipaarden de hoofdrol spelen. Zijn boek Wild Encounters is te koop bij Kunsthuis Amsterdam. Leuk, als je dat op 6 november a.s. doet, dan kan je David Yarrow himself het boeken laten signeren. Wel even aanmelden.

Bij MAG, the art of magazine zag ik zo veel mooie dingen. Foto’s van Paul Bellaart, Carli Hermes en Roger Neve. Die eerste maakte een prachtige, dromerige, grappige foto van twee benen boven het gras.

Oh over de prijs. Er was dus genoeg betaalbare kunst, maar niet overvloedig. Misschien werkt het hetzelfde als Koningsdag en moet je gewoon heel vroeg komen om de echte ‘koopjes’ te scoren. Dat waren wij niet. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk gewoon genieten van mooie dingen; sparen kan tenslotte ook. En dat genieten lukte heel goed op de beurs.

Foto: Paco Bree, Back to the future op the Affordable Art Fair 2016 door Bas Verkes

 

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply