8 geweldige kerstcadeaus

By 22 december 2016fun-favorieten
15156955_10153910487895047_1603617067994886387_o

Ben jij net als ik dol op het het geven van presentjes? En heb je wat inspiratie nodig? Ik zocht de allermooiste cadeaus voor de kunst- en designliefhebber voor je bij elkaar. Kost soms wel wat, maar dan heb je ook wat!

Hebberig makend

Kunst is natuurlijk heel bijzonder om te geven. Dit is ook meteen wel erg persoonlijk (zie daarom ook de alinea ‘Zelf zoeken’ hieronder). Maar van je paps en mams, lieve vrienden of je lover ken je hun smaak misschien goed genoeg om het aan te durven om iets te kopen. Een tip: de limited edition print New York City Blizzard, 2016 van de talentvolle Bastiaan Woudts. kijk  Deze is voor een speciale prijs van Eur 500,00 te koop bij Kahmann gallery. Het werk is getekend en genummerd door de fotograaf. Daar ga je punten mee scoren! Dat kunst ook betaalbaar kan, las je eerder.

Uren bladeren

Hoe fijn is het om de komende kerstdagen te kunnen bladeren in een mooi kunstboek. Zelf vind ik de herdruk van ‘Les diners de Gala’ van Dalí, uitgegeven door Taschen, hebberig makend. De weelderige dinerfeestjes die Salvador Dalí samen met zijn vrouw en muze Gala gaf, waren legendarisch. In het boek staan daadwerkelijk recepten, maar dit boek is met al haar surrealisme vooral fantastisch om te zien. Een andere tip is het boek Rijks, Masters of the Golden Age voor Eur 99,00. Vormgegeven door niemand minder dan Marcel Wanders. Indrukwekkend en zwaar. Het oogt als een museumstuk. Voor de mensen met een goedgevulde bankrekening is er een limited versie van ruim Eur 1000,00.

Zelf zoeken naar kunst

Durf je een cadeau niet aan, dan kom je ook leuk weg met een kunstbon. je kunt deze kopen bij o.a. ArtOlive of bij de kunstuitleen bij jou in de buurt. Pak de bon lekker groots in, zodat ie onder de boom ook indruk maakt. En dan is het wachten tot het kerstdiner op is en jullie achter de pc kunnen kruipen op zoek naar het allermooiste kunstwerk.

Het altijd-goed-cadeau

Er zijn van die cadeaus in het leven die altijd goed zijn. Een geur van Chanel, een leren Diortas of een sieraad van Tiffany & Co. (om maar iets te noemen). In dat rijtje horen ook de mooiste tijdloze designcadeaus. Denk aan stoere whiskeyglazen van Normann Copenhagen, een vaas van Iittala of een lamp van Foscarini. Leuk voor vrienden met een nieuw huis of gewoon voor je zelf.

Foto: de stand van Kahmann gallery met verschillende werken tijdens PAN Amsterdam

Leave a Reply